21 september 2021
Sanne

Speciaal voor deze gelegenheid wordt het dan ook Ali V

Zestien jaar geleden bestormde Ali B samen met Brace en Yes-R de hitlijsten met hun hit ‘Die Leipe Mocro Flavour’. Na al die jaren vond de rapper het tijd voor een remake, in de vorm van een vega-product om de plant-based momevent in Nederland een boost te geven. Ali B heeft niet alleen een remake gemaakt van de bekende videoclip, hij komt ook met zijn eigen plantaardige Marokkaans gekruide kipstukjes. 

Plantaardig eten

Ali B maakt er geen geheim van dat hij fan is van plantaardig eten. “Het is én voelt lekker! Niet alleen tijdens, maar ook na de maaltijd”, aldus de rapper. Het vervangen van vlees voor een plantaardig alternatief draagt ook nog eens bij aan een duurzame toekomst. En dat moeten meer mensen weten, dacht Ali. Daarom is hij aan de slag gegaan om dit doel te verwezenlijken. Speciaal voor deze gelegenheid gooit Ali B, of beter gezegd Ali V(ega), zijn creativiteit en skills in de mix.

Iconische hitsingle

Samen met Brace heeft Ali een officiële remake van de iconische hitsingle ‘Die Leipe Mocro Flavour’ geproduceerd. Hierin neemt de rapper ons op een toegankelijke manier mee in de voordelen van plantaardig eten. Zo komen er teksten voorbij als ‘Dansende kippen, die de dans ontglippen’ en ‘Lammen in de wei, met zijn allen zo blij. Want die lam denkt yes, ze vervangen ook mij’. Niet alleen de tekst is aangepast, ook de videoclip is opnieuw opgenomen en in een vega-jasje gegoten.

Die Leipe Mocro Flavour in de Nederlandse keukens

Samen met het team van LikeMeat, een voedingsmerk dat plantaardige alternatieven maakt die niet onderdoen aan echt vlees, ontwikkelde Ali B zijn eigen vega-product: Marokkaans gekruide kipstukjes met – je raadt het al – ‘Die Leipe Mocro Flavour’. “Met dit unieke product hoop ik mensen te laten ontdekken hoe lekker de plantaardige en de Marokkaanse keuken is”, aldus de rapper. De kipstukjes zijn gemaakt met biologische soja en een traditionele Marokkaanse kruidenmix. Lekker op een broodje of met bijvoorbeeld rijst en groenten. En het is, als bron van eiwitten en vezels, ook nog eens een verantwoordde keuze!

‘Die Leipe Mocro Flavour’ ligt vanaf nu in de schappen van de Albert Heijn. 

Bekijk hieronder de remake van de videoclip.

Lees ook: TikTok-hack: zo maak je heel makkelijk vegan bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: LikeMeat