Ingrediënten
  • 60 gram keto poedersuiker + een beetje extra
  • 65 gram ongezoete cacaopoeder
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram amandelbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
Sabine
25 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram keto poedersuiker + een beetje extra
  • 65 gram ongezoete cacaopoeder
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram amandelbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

En ze smaken net zo lekker als gewone chocoladekoekjes

De een heeft veel baat bij veel sporten en de ander probeert in shape te komen of te blijven door koolhydraatarm te eten. Wat het ook is dat voor jou het beste werkt, zo nu en dan lust iedereen wel een snack. Probeer jij koolhydraatarm te eten en heb je een enorme chocolade trek? Maak dan deze heerlijke keto chocoladekoekjes.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de cacaopoeder en keto poedersuiker in een ruime kom en roer.
  • Voeg de boter toe en meng met een handmixer.
  • Voeg daarna de eieren, vanille-extract en bakpoeder toe. Roer opnieuw. Voeg eventueel een paar stukjes nootjes toe als dit gewenst is. 
  • Meng als laatst de amandelbloem door het mengsel en roer goed voor een laatste keer.
  • Verdeel het koekjesbeslag in 10 gelijke delen en vorm dit met de handen tot koekjes.
  • Plaats de koekjes op de bakplaat en bak in 12 tot 15 minuten gaar.

Tip: de koekjes blijven 2 tot 3 maanden goed in de vriezer en smaken prima als je ze uit de vriezer haalt.

Lees ook: Deze koolhydraatarme pizza-ovenschotel maak je met maar 6 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ketoconnect | Beeld: Pexels