Sabine

Het zal ook eens niet

De knoflookpers gebruiken we verkeerd, de watermeloen snijden we niet juist en ook een hamburger schijnen we niet goed vast te houden. We blijken er nogal een potje van te maken. Ook wat het bereiden van champignons betreft maken veel mensen een kookfout.

Mensen die geen champignons lusten zullen ze misschien wél lekker vinden als je ze juist bereidt.

Champignons in de koekenpan

We dachten zo goed bezig te zijn wanneer we champignons klaarmaakten. We maken ze schoon, we snijden ze in schijfjes, verwarmen een beetje olie of boter in een pan en gooien de champignonschijfjes in de koekenpan. Laat het even opstaan en de champignons transformeren van een rauwe groenten naar een gare lekkernij. Echter gaat er in dit bovenstaande scenario toch iets mis met het bereiden.

Juist bereiden

Hoe moeten champignons dan in hemelsnaam wél bereid worden? Eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk, maar mogelijk wel wat meer werk. Het probleem zit ‘m er namelijk in dat mensen veel te veel champignons in de koekenpan gooien dan goed is. De champignons hebben de ruimte nodig en mogen nooit bovenop elkaar liggen. Doe je dit wel? Dan zullen de champignons nooit de gelegenheid krijgen om bruin te worden, laat staan om aan de buitenkant wat knapperig te worden. Als je geen grote koekenpan hebt kan het betekenen dat je je champignons in etappes moet klaarmaken, maar dat is de smaak absoluut waard. 

Lees ook: Eenpansgerecht: heerlijke romige kip met champignons maak je zo

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans