25 december 2015
60 min.
6 - 8 pers.

Kruidnoten zijn ook goed in een cheesecake

Hoewel we de zomer nog maar net achter de rug hebben, liggen de kruidnoten alweer rijkelijk in de supermarktschappen. Ook wij moeten toegeven dat dit wel heel erg vroeg is, maar toch is dit wel een mooi excuus om deze heerlijke cheesecake weer eens te maken. Want waarom zou je wachten tot 5 december, als je nu ook al van deze heerlijke cheesecake met kruidnoten en zoute karamel kan genieten?

Voor de mobiele gebruikers laadt de volledige ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Deze extra ingrediënten heb je nodig voor het maken van de karamel:

  • 1 eetlepel (zee)zout
  • 30 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 25 milliliter slagroom
  • Springvorm (26 cm)

Zo maak je het:

  • Verwarm de voor op oven 180°C.
  • Maak de bodem: smelt de boter in een schaaltje in de magnetron. Verkruimel ondertussen de speculaasbrokken.
  • Meng de gesmolten boter met de speculaaskruimels.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
  • Verdeel de speculaaskruimels over de bodem van de springvorm en druk de bodem aan met de achterkant van een lepel.
  • Bak de bodem ± 15 minuten in de oven.
  • Haal de bodem uit de oven, zet aan de kant om af te koelen en verlaag de oven naar 130 graden.
  • Maak de gezouten karamel: doe de suiker en het water in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook tot het een goudbruine kleur krijgt.
  • Voeg de slagroom en boter erbij en blijf roeren op laag vuur. Strooi tussendoor een aantal keer het (zee)zout erdoor tot het goed gemixt is. Zet het vuur uit.
  • Maak de vulling: smelt de witte chocolade met de slagroom au bain-marie. Roer goed door.
  • Voeg de roomkaas en suiker in een kom en mix met een staafmixer tot een egaal geheel. Voeg al mixend de eieren er een voor een door.
  • Combineer de witte chocolade met de roomkaas en vouw het geheel door elkaar. Verdeel de kruidnootjes door de mix en roer deze met de spatel erdoor.
  • Giet de vulling over de taartbodem. Laat de springvorm een aantal keer zacht op het aanrecht vallen zodat de lucht eruit valt.
  • Verdeel met een dunne straal de gezouten karamel over de cheesecake heen.
  • Zet de taart in de oven op 130 graden voor + 60 minuten.
  • Laat de cheesecake afkoelen, leg nog wat kruidnoten op de bovenzijde als garnering en zet in de koelkast voor ± 4 uur om op te stijven.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn de perfecte vervanger van de normale pannenkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Jessie’s Cuisine | Beeld: videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 300 gram speculaasbrokken
  • 75 gram kruidnoten
  • 300 gram witte chocola
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 125 milliliter slagroom
  • 600 g roomkaas
  • 3 eieren