Ook als je geen vis eet, kun je makkelijk aan je omega 3-vetzuren komen

Er wordt vaak gezegd dat je vis moet eten om je omega 3-gehalte te spekken. Vis mag dan wel rijk zijn aan die juiste vetzuren, maar wat nu als je vis helemaal niet lust? Of geen vis eet omdat je vegetariër bent? Dan zijn er genoeg smakelijke alternatieven waardoor je alsnog genoeg omega 3 binnenkrijgt.

Er wordt aangeraden om gemiddeld 250 – 500 mg omega 3 per dag binnen te krijgen.

Vlaszaad

Een theelepel vlaszaad bevat 760 mg omega 3.
Een theelepel vlaszaad is genoeg om ver boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega 3 te zitten. Vlaszaad zijn kleine bruine of gele zaadjes. Veel mensen vinden de zaadjes er niet supersmakelijk uitzien, maar ze smaken vrij neutraal. Drink je elke dag een smoothie? Voeg dan een theelepel vlaszaad toe.

Chiazaad

Een theelepel chiazaad bevat 544 gram omega 3.
Chiazaad werd tijdens de superfoodhype van een paar jaar geleden aangeprezen als iets magisch. Het zou ontzéttend goed voor je zijn. Een beetje overdreven, maar wat omega 3 betreft is het wel echt een topper. Net als vlaszaad kun je het makkelijk toevoegen aan je smoothie. Of – een veel smakelijker alternatief – je maakt er gewoon een lekkere pudding van! 

Walnoten

Een klein handje walnoten (15 gram) bevat 1381 mg omega 3.
Vind je het maar niets om zaadjes toe te voegen aan je dieet voor extra omega 3, maar ben je wel gek op noten? Dan zijn walnoten je beste vriend. Niet alleen bevatten ze veel vitamine E en mangaan, maar ze zijn ook rijk aan omega 3-vetzuren.

Sojabonen

Een portie sojabonen (47 gram) bevat 670 mg omega 3.
Sojabonen zijn perfect om te snacken of om te serveren als bijgerecht bij de sushi. Ook een sushibowl is niet af zonder sojabonen. En dat komt goed uit. Sojabonen zijn namelijk rijk aan omega 3 en daarnaast ook nog eens aan vitamine k, mangaan, kalium en foliumzuur.

Lees ook: Deze groenten bevatten veel meer vitamine C dan een sinaasappel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Healthline | Beeld: Unsplash