29 juni 2018
20 min.
4 pers.

De lekkerste koolhydraatarme traktatie

Koolhydraatarm eten is een manier om wat kilo’s te verliezen, maar het is alles behalve makkelijk. Je zult dingen waar je van houdt moeten laten staan. Een van die dingen zijn onze geliefde Hollandse pannenkoeken. Een goed alternatief vinden is nog niet zo makkelijk, maar we zijn er nu wel in geslaagd. Na een lange zoektocht stuitten wij op dit recept en geloof ons: het smaakt net zo lekker als het origineel. Erg geschikt voor zowel een zoet als een hartig beleg en gewoonweg erg lekker. 

Wat moet je doen?

  • Meng de kokosmeel, tapiocameel en zout samen in een middelgrote kom.
  • Pak er een andere kom bij en meng daarin de eieren met de melk, kokosolie en vanille aroma tot een glad geheel.
  • Voeg het natte mengsel nu al roerend bij het droge gedeelte en blijf roeren totdat je helemaal geen klontjes meer ziet.
  • Laat het geheel nu even 10 minuten rusten.
  • Laat een klontje boter smelten in een pan en doe er vervolgens 3 eetlepels pannenkoekenmengsel bij. Laat het door de pan glijden door ‘m een beetje rond te bewegen. Laat de pannenkoek 4 minuten garen en bruin worden aan de ene kant en draai ‘m dan om. De pannenkoek heeft dan nog ongeveer 2 minuten nodig om mooi goedbruin te worden.
  • Uit dit mengsel kun je 8 pannenkoeken halen.

Lees ook: Maak deze salamichips met kaasdip als koolhydraatarme snack

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lowcarbchef | Beeld: pixabay

Ingrediënten
  • 4 eieren, middelgroot
  • 110 milliliter melk
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 1 eetlepel kokosolie (of boter)
  • 1 eetlepel tapiocameel
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Een snuf zout