Ingrediënten
  • Voor de knoflooksaus:
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram slagroom
  • 150 gram yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels peterselie
  • Citroensap, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak
  • 500 gram champignons,
  • 4 eetlepels olijfolie of boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snuf zout en peper
Christel
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de knoflooksaus:
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram slagroom
  • 150 gram yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels peterselie
  • Citroensap, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak
  • 500 gram champignons,
  • 4 eetlepels olijfolie of boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snuf zout en peper

Ben jij ook zo dol op de Champignonpfanne van de Weihnachtsmarkt?

Welke Weihnachtsmarkt je in Duitsland ook bezoekt, er is altijd wel een eetkraampje waar ze die heerlijk, gekruide champignons met knoflooksaus verkopen. Doe jij je op de kerstmarkt ook altijd te goed aan deze heerlijke snack? Maak dit heerlijke maaltje dan ook eens thuis. Het is heel simpel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer tot een geheel. Zet in de koelkast.
  • Maak de champignons schoon en halveer de champignons die heel groot zijn.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur en bak de champignons 4 minuten. Roer regelmatig door. 
  • Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 2 minuten.
  • Voeg daarna de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en een snuf zout en peper toe. Roer goed door.
  • Bak nog 2 minuten en de champignons zijn klaar.
  • Doe de champignons in een bakje en voeg een royale portie knoflooksaus toe.
  • Guten Appetit!

Ook lekker: Gevulde champignons met knoflook en geitenkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Esslust, Kochkino | Beeld: Videostill YouTube