20 min.
2-3 pers.

Ons favoriete borrelhapje!

Wij zijn dol op gevulde champignons. Eerder maakten we al deze gevulde champignons met krokante kaas-kruidenvulling en deze gevulde champignons met tonijn en manchego. Gevulde champignons zijn simpelweg het ideale borrelhapje. Krijg je gasten en wil je snel iets lekkers op tafel kunnen zetten? Maak dan eens deze variant met knoflook en geitenkaas. In slechts twintig minuten schotel jij ze dit heerlijke hapje voor.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gevulde champignons met knoflook en geitenkaas:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en leg ze daarna op een bord.
  • Verwijder de steeltjes van de champignons en bewaar deze apart. Doe de champignons in een kom en besprenkel met olijfolie. Roer met een lepel, zodat alle champignons met olie bedekt zijn.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de champignons erop, met het gat naar boven.
  • Doe de geitenkaas, peterselie, tijm, champignonsteeltjes en knoflook in de keukenmachine en blend tot een romig en glad mengsel. Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en mix opnieuw.
  • Vul elke champignon met het een lepel van het kaasmengsel. Top de champignons af met de broodkruimels en wat olijfolie.
  • Bak de champignons 15 to 20 minuten in de oven.
  • Serveer direct en geniet ervan!

Tip: de champignons zijn ook heerlijk als bijgerecht!

Lees ook: Recept: gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipe30 | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 6-8 middelgrote champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 5 gram verse peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels fijne broodkruimels