24 december 2019
Maayke

Het gourmetpakket en de afbakbroodjes bevatten een verkeerd etiket

Het bekende supermarktketen Jumbo roept twee producten terug. Beide producten bevatten een etiket waar specifieke ingrediënten niet op beschreven staan. Voor mensen met een bepaalde voedselallergie kunnen de producten voor allergische reacties zorgen.

Verkeerde etiketten

Zo vlak voor de kerstdagen heeft vrijwel iedereen de boodschappen voor de feestdagen in huis gehaald. Heb je de aankopen bij supermarktketen Jumbo gekocht? Let dan goed op het etiket van de volkoren afbakbroodjes en het gourmetpakket met miniburgers en nuggets. Beide producten bevatten een fout op het etiket waardoor niet alle ingrediënten goed aangegeven worden.

Volkoren afbakbroodjes Jumbo

De volkoren afbakbroodjes zitten in een verpakking van vier stuks. De broodjes kunnen sporen van mosterd bevatten. Mensen met een mosterdallergie kunnen daardoor allergische reacties krijgen na het consumeren van deze broodjes. Volgens het supermarktketen kunnen mensen zonder mosterdallergie de afbakbroodjes gewoon eten.

Jumbo terugroep-afbakbroodjes

Gourmetpakket Jumbo

Ook roept Jumbo het gourmetpakket met vegetarische miniburgers en nuggets terug naar de winkel. Op het etiket op de achterzijde van de verpakking staat niet aangegeven dat de producten het allergeen soja kunnen bevatten. Mensen met een soja-allergie kunnen daardoor last krijgen na het consumeren van het voedsel. Ook voor dit product geldt volgens de supermarkt: iedereen zonder allergie kunnen de miniburgers en nuggets gewoon eten.

Jumbo terugroep-gourmetpakket

Retour producten

Jumbo laat weten dat klanten die deze producten hebben gekocht, terug kunnen brengen naar het dichtstbijzijnde Jumbo-filiaal. Ook zonder bon krijgen klanten het aankoopbedrag terug.

Ook lekker: Recept: champignons met knoflooksaus zoals je ze op de Weihnachtsmarkt eet

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jumbo | Beeld: Wikimedia Commons, Maurits90