09 augustus 2018

De snelste manier om schimmel in de koelkast te verwijderen

Heb je je etenswaren iets te lang in de koelkast laten staan? Dan bestaat de kans dat er schimmel in de koelkast is ontstaan. Deze vieze, grijzige waas kan moeilijk schoon te maken zijn. Gelukkig is er een zeer makkelijke én snelle truc om die vieze aanslag in de koeling te verwijderen.

Eén veeg en de schimmel is weg!

Schimmel in de koelkast

De koelkast is dé plek voor bacteriën en schimmels om te groeien. Voedsel is volop aanwezig en de koele temperatuur maakt het een perfecte plek voor schimmels om te groeien. Zowel etenswaren waar water in zit als op droge producten groeien schimmels goed. Door de luchttoevoer in de koelkast hebben de sporen van schimmels de kans om op alle onafgedekte producten te gaan zitten. Zit er bijvoorbeeld een rot stuk groente in je groentelade? Dan zitten binnen no-time deze schimmelsporen op alle andere groenten in de lade. Reden genoeg dus om je koelkast een goede schoonmaakbeurt te geven zodra je hier schimmel in hebt ontdekt!

Citroen

Om je koelkast schimmelvrij te maken moet je eerst alle producten uit de koelkast halen. Vul een klein schaaltje met wat water en pers hier een halve citroen in uit. Schil de andere helft van de citroen en leg een aantal citroenschillen in het waterbakje. Zet het schaaltje drie minuten in de magnetron op 700 Watt. Zet nu het schaaltje -pas op, want deze is heet- direct in de koelkast. Laat dit een halfuurtje intrekken en maak de koelkast vervolgens schoon met een vaatdoek. Je zal zien dat de schimmel in de koelkast makkelijk los komt en je koelkast er weer als nieuw uit ziet! Daarnaast ruikt je koelkast ook weer fris en fruitig naar citroen.

Bekijk hier de instructievideo van LibelleTV:

Lees ook: Deze 5 dingen moet je altijd in de koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LibelleTV, Your Health Coach | Beeld: videostill