09 augustus 2018
Maayke

De snelste manier om schimmel in de koelkast te verwijderen

Heb je je etenswaren iets te lang in de koelkast laten staan? Dan bestaat de kans dat er schimmel in de koelkast is ontstaan. Deze vieze, grijzige waas kan moeilijk schoon te maken zijn. Gelukkig is er een zeer makkelijke én snelle truc om die vieze aanslag in de koeling te verwijderen.

Eén veeg en de schimmel is weg!

Schimmel in de koelkast

Soms denk je nog zo schoon te werk te gaan, maar huist er toch schimmel in je koelkast. Schimmel ontstaat vrij snel in een koelkast en het is daarom belangrijk dat je je koelkast regelmatig reinigt. Hoe schimmel ontstaat in je koelkast en hoe je het het beste kunt verwijderen? Wij vertellen je het.

Hoe kan schimmel ontstaan?

De koelkast is dé plek voor bacteriën en schimmels om te groeien. Voedsel is volop aanwezig en de koele temperatuur maakt het een perfecte plek voor schimmels om te groeien. Zowel etenswaren waar water in zit als op droge producten groeien schimmels goed. Door de luchttoevoer in de koelkast hebben de sporen van schimmels de kans om op alle onafgedekte producten te gaan zitten. Zit er bijvoorbeeld een rot stuk groente in je groentelade? Dan zitten binnen no-time deze schimmelsporen op alle andere groenten in de lade. Reden genoeg dus om je koelkast een goede schoonmaakbeurt te geven zodra je hier schimmel in hebt ontdekt!

Lees op de volgende pagina hoe je schimmel het beste kunt verwijderen.

Pagina 1/2