35+20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE SESAM MAYONAISE
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 100 gram mayonaise
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • VOOR DE WRAPS
  • 1 halve komkommer
  • 2 avocado's
  • 4 surimi sticks
  • 190 gram rijst
  • Snuf zout
  • 4 (volkoren) tortilla wraps

Sushi, maar dan om makkelijk mee te nemen als lunch

Fan van sushi, maar zin in een twist? Dan is deze wrap helemaal iets voor jou. In plaats van zeewier gebruik je gewoon een tortilla om je ingrediënten in op te rollen en in plaats van sushi rijst, kun je een rijst naar keuze gebruiken. Dat we hier nog niet eerder aan hebben gedacht! Perfect om mee te nemen als lunch.

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de California Roll sushi-wrap:

  • Doe de rijst in een fijne zeef en spoel goed onder koud water om het meeste melkachtige zetmeel te verwijderen. Laat dit goed uitlekken.
  • Doe de rijst en het water in een steelpan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Kook het volgens de instructies op de verpakking gaar en giet af.
  • Maak ondertussen de sesam mayonaise door twee theelepels rijstazijn en één theelepel suiker in een kleine kom te doen en dit in de magnetron te laten smelten. Roer elke tien seconden tot de suiker is opgelost. Voeg de mayonaise en sesamzaadjes toe en roer tot er een saus ontstaat.
  • Snijd de komkommer in de lengte in sticks. Halveer en ontpit de avocado’s en haal de schil eraf. Snijd ze in de lengte in plakjes. Als de surimi sticks te dik zijn, snijd die dan in de lengte doormidden.
  • Verwarm de tortilla wraps in de magnetron voor ongeveer 15 seconden. Verdeel wat van de saus over de gehele wrap en verdeel dan wat rijst over het midden. Leg daar komkommer, avocado en surimi op en dan is het tijd om op te rollen.
  • Enjoy!

Ook lekker: Recept: vrolijke regenboogwraps met licht-pittige saus

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Luigi Pozzoli