Recept: vegetarische pasta-ovenschotel met spinazie en kaas

Ingrediënten
  • 450 gram pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel gedroogde of verse oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 375 gram ricotta
  • 280 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 eetlepels verse basilicum (+ nog wat extra als topping), dun gesneden
  • Een halve theelepel rode chilivlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • 50 gram parmezaan
  • 200 gram mozzarella, geraspt
15 + 60 min.
6 pers.

Wedden dat je het vlees niet mist?

Zo nu en dan is een simpele pasta net niet genoeg. Je wil meer kaas en meer vreugde op je bord. Vandaag brengen we je dat extra beetje vreugde door een pasta in de oven te bereiden. Zonder vlees, want geloof ons: met deze maaltijd is dat helemaal niet nodig. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pasta-ovenschotel:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  • Giet olijfolie in de pan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpuree en oregano toe. Roer kort door.
  • Voeg de tomatenblokjes, zout en peper toe en breng aan de kook. Laat dit vervolgens voor 15 minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en roer de verse basilicum door het tomatenmengsel.
  • In een kom roer je de ricotta, spinazie, chilivlokken en de geraspte citroenschil door elkaar. Voeg hier vervolgens de pasta en tomatensaus aan toe. Roer de boel goed door.
  • Verdeel een laagje pasta in een ovenschotel en top af met de geraspte mozzarella. Verdeel hier vervolgens opnieuw een laagje pasta over en verdeel opnieuw de mozzarella en parmezaanse kaas.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo bereken je hoeveel glazen water je per dag het beste kunt drinken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 450 gram pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel gedroogde of verse oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 375 gram ricotta
  • 280 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 eetlepels verse basilicum (+ nog wat extra als topping), dun gesneden
  • Een halve theelepel rode chilivlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • 50 gram parmezaan
  • 200 gram mozzarella, geraspt