Maayke

‘Melk’ jij een komkommer weleens?

Komkommer staat bij veel Nederlanders op de lijst als een van de meest gegeten groente. Deze verfrissende groente past dan ook bijna overal wel bij. Lekker door een zomerse salade of als bijgerecht voor bij de barbecue. Wie vaak komkommer eet heeft vast ook weleens de pech gehad om een met een bittere smaak gekocht te hebben. Hoe je dit oplost? Door de komkommer voor het snijden even te ‘melken’ natuurlijk!

Komkommer melken

Het melken van een koe, daar kijken we niet raar van op. Maar het melken van een komkommer? Dat is toch even andere koek. Een Amerikaanse vrouw kende het fenomeen ook nog niet, tot een vriendin haar vertelde dat ze haar komkommer voor het bereiden altijd nog even melkte. De jonge vrouw was hier zo verbaasd over dat ze deze tip direct in een video deelde met haar volgers op Tiktok.

Bittere smaak van komkommer verhelpen

In de supermarkt is het aan de buitenzijde van de komkommer niet altijd te zien of deze vers en fris van smaak is. Heb je net de pech dat je de verkeerde komkommer uit het schap plukt? Dan kan deze lifehack je wellicht helpen. In de video snijdt de vrouw het topje van de komkommer af. Vervolgens wrijft ze met het topje in circulerende bewegingen over het afgesneden stuk van de komkommer. Na enkele seconden zie je al een witte, slijmerige laag ontstaan. Niet erg smaakvol, dat snappen we. Maar wanneer je deze witte laag afspoelt onder de kraan en in schijven snijdt zal je direct merken dat je komkommer zijn bittere smaak verloren is!

@basicallyperkfect

milking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp

? original sound – basicallyperkfect

Lekker om te maken met komkommer: Pittige komkommersalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay