Ingrediënten
  • 500 gram cherrytomaten (extra gerijpt)
  • 125 milliliter olijfolie
  • 1 eetlepel (zee)zout
  • 1 eetlepel zwarte peper, gemalen
  • Een handvol verse basilicum
  • 2 eetlepels pindaolie
  • 300 gram garnalen
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 3 knoflooktenen
  • 200 gram spaghetti
12 september 2018
20 min.
2 pers.

Binnen 20 minuten heb je deze spaghetti al op tafel staan

Pasta’s zijn het perfecte gerecht om doordeweeks te maken. We willen dan namelijk niet al te lang in de keuken staan, maar wel iets smaakvols op tafel toveren. Voor de ene pasta ben je misschien wat meer tijd kwijt, maar deze simpele bruschetta spaghetti met garnalen staan binnen 20 minuten al op tafel, wat wil je nog meer!

Een combinatie van onze twee meest geliefde Italiaanse gerechten: bruschetta én spaghetti.

Zo maak je het:

  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en voeg ze toe aan een grote kom, samen met de olijfolie, zout, zwarte peper en verse basilicum. Mix alles goed door elkaar en laat de tomaten 15 minuten staan.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking gaar.
  • Verhit een koekenpan met de olie en bak hier in de garnalen gaar.
  • Voeg de chilivlokken en knoflooktenen (geperst) toe en bak dit samen voor ± 30 seconden.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de gemarineerde tomaten aan de garnalen toe. Roer het geheel goed door.
  • Voeg vervolgens de gekookte spaghetti toe en meng de saus volledig door de pasta.
  • Verdeel de spaghetti over twee borden en garneer eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas en wat verse basilicum.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de volledige video van Twisted met instructie:

Lees ook: Dit is de reden waarom je de draadjes van een banaan wél moet opeten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 500 gram cherrytomaten (extra gerijpt)
  • 125 milliliter olijfolie
  • 1 eetlepel (zee)zout
  • 1 eetlepel zwarte peper, gemalen
  • Een handvol verse basilicum
  • 2 eetlepels pindaolie
  • 300 gram garnalen
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 3 knoflooktenen
  • 200 gram spaghetti