Maayke

Gooi jij de draadjes van je banaan ook altijd weg?

Bananen zijn een van de populairste fruitsoorten in ons land. Dat is ook niet zo gek, want niet alleen zijn ze supergezond, maar ze zijn ook makkelijk om als tussendoortje te eten. Je hoeft ze alleen te pellen en je kan al genieten van dit lekkere stuk fruit. Maar die rare draadjes van een banaan? Die belandden meestal in de prullenbak, want die eten we liever niet op.

Toch kun je ze voortaan beter opeten en wel om deze reden.

Draadjes

Deze vreemde draadjes die om de buitenzijde van de banaan zitten zijn namelijk er goed voor onze gezondheid. De sliertjes hebben een verantwoordelijke functie die dienen als het vervoer van voedingsstoffen en water in de vrucht. Niet alleen dat, maar ze zitten ook nog eens vol met gezonde voedingsstoffen als kalium, vezels, vitamine A en B6. Zodra de banaan wordt geplukt blijven deze voedingsstoffen in de vrucht zitten.

Rijpheid

Wil je weten of een banaan rijp genoeg is om te eten? Dan zijn ook hiervoor de draadjes van een banaan relevant. Zodra de voedingsstoffen niet gelijkmatig door de vrucht verdeeld zijn, blijven de draadjes strakker rondom de banaan zitten. Dit is een teken dat de banaan nog niet rijp genoeg is. Laten de draadjes makkelijk los? Dan betekent dit juist dat de banaan goed gerijpt is en klaar is om opgegeten te worden.

Benieuwd hoe je van een banaan deze leuke kindertraktaties kan maken? Kijk dan snel verder op de volgende pagina!

dolfijntjes

Pagina 1/2