12 september 2018

Zo simpel is het om je metabolisme een boost geven

Je metabolisme, ook wel bekend als de stofwisseling speelt een belangrijke rol wat betreft je lichaamsgewicht en de controle hiervan. Ben je bezig om wat kilo’s te verliezen? Dan doe je er goed aan om je metabolisme te versnellen. Hoe sneller je metabolisme werkt, hoe sneller je lichaam voedingsstoffen om kan zetten naar energie.

Deze acht voedingsmiddelen kunnen je goed op weg helpen om je metabolisme te versnellen.

1. Groene thee

Het is niet alleen een krachtige antioxidant, maar groene thee kan ook de uitkomst zijn voor bewuste voeding. Deze thee is rijk aan catechinen, een chemische stof die de stofwisseling ondersteunt. Genoeg reden om dagelijks te genieten van een kop groene thee.

2. Olijfolie

Het klinkt misschien niet logisch om een vettige olie als olijfolie te consumeren om de stofwisseling te versnellen, maar toch zit ons lichaam wel zo in elkaar. Gezonde onverzadigde vetten, zoals olijfolie, zijn essentieel om het lichaam goed te laten functioneren. Het helpt ons om langer een verzadigd gevoel te behouden en het versnelt de voedingsstoffen door ons lichaam heen.

3. Eieren

Niet alleen zitten ze boordevol eiwitten, maar eieren – vooral de dooiers – zijn in wezen een metabolische steroïde. Vol met vetoplosbare vitaminen en belangrijke vetzuren, daarnaast bevatten eieren ook veel choline; een stof die helpt de natuurlijke manier van het lichaam om vet op te slaan rondom de lever te voorkomen.

4. Volle melk

Niet alleen is volle melk rijk aan een reeks chemicaliën, maar er zijn aanwijzingen dat het je lichaam kan helpen om andere vetten te verbranden in plaats van het op te slaan. Wetenschappers van het The Nutrition Institute van de University of Tennessee hebben onlangs ontdekt dat studiedeelnemers die volle melk dronken, eerder overtollig vet uitscheiden in plaats van het in hun lichaam te bewaren.

Benieuwd naar de overige vier voedingsmiddelen? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2