12 september 2018

Het pop-up restaurant is een prachtig initiatief!

Eenzame ouderen in Nederland lijken steeds meer toe te nemen. In ons land zijn er ruim 4 miljoen 55-plussers. Meer dan 1 miljoen van deze ouderen voelt zich eenzaam. Maar liefst 200.000 mensen hebben aangegeven zich extreem eenzaam te voelen, omdat zij gemiddeld één keer per maand sociaal contact hebben. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek van TNS/NIPO. Daarom is dit prachtige initiatief van de pasafgestudeerde Danny Joosen en Arlinde Ros meer dan welkom in ons land.

De jongeren zijn Stichting Ouderen Community begonnen om eenzame ouderen uit hun isolement te halen.

Pop-up restaurant

Restaurant 5 is één van de initiatieven van Danny en Arlinde. Het gaat om een pop-up restaurant waarbij de twee jongeren in gesprek gaan met de ouderen. De kenmerkende aspecten uit deze verhalen worden verwerkt in de gerechten. Het pop-up restaurant is op dit moment gevestigd in Prinsenbeek, een dorp in de buurt van Breda. Naast de ouderen is er ruimte voor zo’n 20 gasten. Niet alleen komen de ouderen zo in contact met elkaar, maar krijgen ze ook de kans om hun verhalen te delen met andere gasten.

Unieke verhalen

Over de hele avond worden vijf gangen opgediend, elke gang heeft een uniek gerecht met een bijpassend verhaal van een van de ouderen. Het doel van de avond is dat de gasten aan het einde van de avond vijf prachtige verhalen hebben gehoord en dat de ouderen de kans hebben gekregen om elkaar beter te leren kennen. Mensen kunnen op deze manier heerlijk uiteten op een zeer betekenisvolle manier. Elke avond zal het menu dus uniek en afwisselend zijn. Nieuwsgierig geworden naar de verhalen van de ouderen én bijbehorende gerechten? Reserveer dan snel een tafel op de website van Restaurant 5. De eerstvolgende pop-up diners zullen plaatsvinden op 20 t/m 23 september.

Lees ook: Dit is de reden waarom je de draadjes van een banaan wél moet opeten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Restaurant 5, Culy, Ouderenfonds | Beeld: Pexels