21 augustus 2019
15 min.
4 - 6 pers.

Lekker voor bij de barbecue!

Pastasalades en barbecues gaan nu eenmaal goed samen. Laat het mooie zomerweer en perfecte weer om te barbecueën nou net dít weekend voor de deur staan. Tijd om het grillrooster schoon te maken, briketten aan te schaffen en dit recept voor een heerlijke bruschetta pastasalade vast door te nemen. Wedden dat je met deze salade dit weekend de show steelt bij je gasten?

Een simpele, frisse bruschetta pastasalade is alles wat je nodig hebt bij een barbecue!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de bruschetta pastasalade:

  • Zet een pan met heet water op hoog vuur. Wacht tot het kookt en voeg de pasta toe. Kook volgens de verpakking gaar, giet af en laat afkoelen.
  • Snijd ondertussen de trostomaten en rode ui in kleine blokjes.
  • Voeg de tomaten en rode ui toe aan de pasta.
  • Breng de pastasalade op smaak met een flinke scheut olijfolie en citroensap. Mix goed door elkaar.
  • Pers de knoflooktenen uit boven de salade en voeg de verse basilicum en peterselie toe.
  • Breng op smaak met nog wat peper en zout.
  • Roer goed door en geniet van een heerlijke pastasalade!

Ook lekker: Recept: gezonde(re) nacho’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: A Pretty Life, Oh my foodness  | Beeld: Videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 6 grote trostomaten
  • 1 rode ui
  • Verse basilicum, fijngesneden
  • Verse peterselie, fijngesneden
  • 2 knoflooktenen
  • Olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • Peper en zout naar smaak