Esther Reitsema
35 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram boter
  • 170 gram witte chocoladedruppels
  • 1 groot ei
  • 1 blik gecondenseerde melk (14 oz)
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 190 gram meel
  • 1 theelepel zout
  • Poedersuiker, naar smaak

A.k.a: blondies

Bij Kookfans zijn we gek op alles waar chocolade in zit. Als we iets lekkers willen bakken, staan brownies altijd hoog op het lijstje. Maar deze keer maken we ze met een twist: met in plaats van melkchocolade, witte chocolade – oftewel: blondies.

Zo maak je de blondies:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bedek een 8×8-ovenschaal met bakpapier.
  • Doe de boter samen met de witte chocoladedruppels in een kom en verwarm dit samen 30 seconden in de magnetron. Als het nog niet helemaal gesmolten is, moet het nog 10 tot 15 seconden langer de magnetron in.
  • Mix de twee ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg het ei, de gecondenseerde melk, de vanille-extract en het zout aan het chocolademengsel toe en mix nogmaals alles goed door elkaar.
  • Voeg dan gelijkmatig steeds wat meel toe terwijl je het mengsel mixt tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de ovenschaal en bak het ongeveer 25 minuten in de oven. Laat daarna de blondies 10 minuten afkoelen in de ovenschaal. Laat ze vervolgens nog even los van de ovenschaal afkoelen. Bestrooi met wat poedersuiker voor serveren.
  • Geniet ervan!

Lees ook: 6 bijzondere ingrediënten om je brownies nóg lekkerder te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock