Ingrediënten
  • 175 gram boter
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Aperol
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 1 sinaasappel, geschild
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 eiwitten
  • 5 eetlepels Aperol
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 gram suiker
Esther Reitsema
90 min.
Ingrediënten
  • 175 gram boter
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Aperol
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 1 sinaasappel, geschild
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 eiwitten
  • 5 eetlepels Aperol
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 gram suiker

Een bijzondere combinatie, maar wel heel erg lekker

Aperol is heerlijk, zelfgebakken cake is heerlijk, dus hoe lekker is het om die twee te combineren? We vertellen je hoe je je cake een heerlijk Italiaans, bitterzoet tintje geeft.

Zo maak je de cake:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet een cakevorm in met beter en leg een strook bakpapier over de bodem van de vorm.
  • Meng in een kom de boter, suiker, Aperol, amandelextract, sinaasappelzest en -sap en het ei en de eidooier. Klop dit een paar minuten tot het een licht en schuimig geheel is. Meng dan voorzichtig het amandelmeel en de bloem door het beslag.
  • Klop eerst de drie eiwitten in een aparte kom en roer ze daarna voorzichtig door het cakebeslag heen.
  • Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 70 minuten klaar. Check met een houten prikker of de cake klaar is. Komt de prikker er schoon uit? Dan mag de cake de oven uit.
  • Laat de cake nog even in de vorm en prik er, terwijl hij nog warm is, wat gaatjes in.
  • Strooi twee eetlepels Aperol over de cake. Meng vervolgens de resterende Aperol met het citroensap en de suiker tot een plakkerig glazuur. Verdeel dit over de bovenkant van de cake.
  • Laat het geheel even afkoelen et voilà, de cake kan aangesneden worden!

Lees ook: Oeps: dit gaat er heel vaak fout bij het bakken van een cake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Pexels