Esther Reitsema

Zo smaakt jouw eigen sushi net zo lekker als in het restaurant

Sushi in restaurants is vaak aan de prijzige kant. Zelf maken is een goedkoper alternatief, maar je wil natuurlijk dat het resultaat wel ongeveer hetzelfde is. We vertellen je daarom hoe je zelf de perfecte sushirijst maakt. 

Rijst kiezen

Heel vaak gaat het bij het maken van sushi al fout bij het kiezen van de rijst. Rijst is er in allerlei soorten en maten, en lang niet elke soort is geschikt om sushi van te maken. Kies altijd voor een plakkerige rijstsoort, maar ga het liefst zelfs naar de (Japanse) toko om daar speciale sushirijst te halen.

Rijst spoelen

Nog iets wat vaak vergeten wordt bij het maken van sushi: de rijst spoelen. Houd hiervoor de rijst in een zeef net zo lang onder de koude kraan totdat het water helder wordt. Hiermee zorg je voor een fluffy resultaat zoals je in de sushi-restaurants ziet.

Rijst koken

Hoewel je misschien zou denken dat het niet veel uitmaakt in hoeveel water je de rijst kookt, kan dat wel degelijk een verschil maken in het resultaat van je sushi. Voor de verhouding kun je het beste uitgaan van 250 milliliter water bij 200 gram rijst.

Dressing

Na het koken is het belangrijk om de rijst te mixen met de dressing die de sushi zo lekker maakt. Hiervoor meng je 5 eetlepels rijstazijn met 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker. Mix dit goed door de rijst en je perfecte sushirijst is klaar!

Lees ook: De wasabi die jij eet bij je sushi is helemaal geen wasabi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels