01 november 2018

Als de wetenschap het zegt…

De afgelopen jaren zijn we in feite platgegooid met informatie over pieken in je bloedsuiker. Die zouden dan ontstaan wanneer je veel suiker eet. Met een toetje ontbijten lijkt daarom geen straffe zet, al zouden we best een stuk taart lusten om de ochtend wat jeu te geven. Het gebakje blijft dus staan, al is de wetenschap erover uit dat je een bepaald toetje juist wel moet eten als ontbijt.

Al is dit ene toetje volgens ons dan weer niet zo aantrekkelijk in de ochtend.

Zoete lekkernijen

Een taartje, een Mona-toetje of een bescheiden crème brûleetje, we lusten het allemaal wel. Dit is alleen niet waar een onderzoeker van de Kyorin University in Japan op doelde toen hij zei dat een bepaald toetje gezond is om mee te ontbijten. Volgens de professor genaamd Yoshihiko Koga moet je in de ochtend juist ontbijten met ijs!

Positief effect

We voelen spontaan een brainfreeze opkomen, maar het nuttigen van een bolletje ijs in de ochtend kent gezondheidsvoordelen, als we de onderzoeker mogen geloven. Volgens Koga geeft het eten van ijs je een mentale boost en het maakt je meteen alert. Het gevoel van ijs dat in je mond smelt zorgt er volgens de professor ook voor dat je irritatielevel veel lager wordt wanneer je ijs eet. Dit gebeurt ook wanneer je koud water drinkt in de ochtend, maar dit effect schijnt volgens het onderzoek veel sterker aanwezig te zijn wanneer iemand ijs eet. Of het echt zo is, weten we niet. Maar voel je vrij om het te proberen!

Lees ook: Deze Limoncello tiramisu wordt je nieuwe favoriete toetje

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Her | Beeld: Unsplash