Maayke

Deze pindasoep is rijk aan gezonde voedingsstoffen

Een goed gevulde soep, dat gaat er iedere dag wel in. Of het nou als lunch in de middag wordt gegeten of juist als heerlijk avonddiner met wat brood of rijst. Ben jij niet vies van een beetje pittigheid in je maaltijden? Dan is deze soep voor jou gemaakt. Deze pittige pindasoep met gezonde groenten als zoete aardappel en boerenkool gaat echt iedereen lekker vinden.

Spice it up!

Wat heb je nodig? (voor 6 kommen soep)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • een halve ui
  • 1 jalapeño peper
  • 2 knoflooktenen
  • 3 grote zoete aardappelen
  • 450 milliliter tomatensaus (in blokjes)
  • 450 milliliter kokosmelk
  • 480 milliliter water
  • een snufje zout
  • 1 theelepel curry- of kurkuma poeder
  • 75 gram pinda’s, gehakt
  • 25 gram pindakaas
  • een handje vol boerenkool, gesneden

Zo maak je het:

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de gesneden ui, knoflooktenen en jalapeño peper toe. Bak tot de ingrediënten geslonken zijn.
  • Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes. Voeg dit toe in de soeppan. Bak de aardappelen mee totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, water, kruiden en pinda’s toe. Sudder de ingrediënten tot de zoete aardappelen gaar zijn. Dit kun je controleren door er met een vork in te prikken.
  • Schep de pindakaas erbij en voeg de boerenkool toe. Sudder totdat de soep dik en romig van structuur is.
  • Serveer de soep in soepkommen en garneer de topping met wat extra gehakte pinda’s en eventueel een beetje verse koriander.

Bekijk de hele instructievideo van Pinch of Yum hier:

Lees ook: Huh: wist jij dat je pindakaas ook voor déze dingen kunt gebruiken?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: pinch of yum | Beeld: videostill