Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 gram rijst
  • Chilivlokken naar smaak
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 liter water
  • 450 gram gepelde garnalen of gamba’s (snijd de gamba’s in dat geval doormidden)
  • 240 milliliter kokosmelk of room
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak
  • Peterselie ter garnering 
Sabine
30 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 gram rijst
  • Chilivlokken naar smaak
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 liter water
  • 450 gram gepelde garnalen of gamba’s (snijd de gamba’s in dat geval doormidden)
  • 240 milliliter kokosmelk of room
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak
  • Peterselie ter garnering 

Een heerlijke romige tomatensoep met garnalen

Als je een soepje ergens wat jeu mee kunt geven, is dat wel door er room aan toe te voegen. Uiteraard wil je een soep hebben die niet alleen romig is, maar die je smaakpapillen ook streelt. In dat geval kunnen we je deze romige Braziliaanse garnalensoep aanraden. Supermakkelijk om te maken en erg smakelijk.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, paprika en knoflook toe. Laat het twee minuutjes op middelhoog vuur staan en roer regelmatig.
  • Voeg de rijst, chilivlokken, tomaten en water toe. Roer en laat koken tot de rijst bijna helemaal gaar is.
  • Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de garnalen toe en laat de soep nog 3 tot 5 minuten opstaan tot de garnalen gaar zijn.
  • Schenk de limoensap bij de soep, roer en proef. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel de soep over de borden en garneer met wat peterselie.

Lees ook: Recept: Chinese garnalen in kerriesaus

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill Jo Cooks