Ingrediënten
  • 1 theelepel kokosolie 
  • 100 gram wortel, fijngesneden
  • 100 gram bladpeterselie, fijngesneden
  • halve prei, fijn gesnipperd
  • 3 augurken, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram kort gekookte bloemkool, in stukjes gesneden
  • 4 zilveruitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels natuurazijn
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 3 eetlepels maïzena
  • 25 milliliter water
Sabine
20 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 1 theelepel kokosolie 
  • 100 gram wortel, fijngesneden
  • 100 gram bladpeterselie, fijngesneden
  • halve prei, fijn gesnipperd
  • 3 augurken, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram kort gekookte bloemkool, in stukjes gesneden
  • 4 zilveruitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels natuurazijn
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 3 eetlepels maïzena
  • 25 milliliter water

Heerlijk als smaakmaker bij allerlei gerechten

We zijn nu gewend om onze patat door een klodder mayonaise, ketchup of pindasaus te halen, maar tig jaren geleden at men de patat met piccalilly. Dat is overigens niet het enige waar piccalilly voor werd gebruikt, het werd ook vaak bij andere warme maaltijden gegeten. Een ware smaakmaker, dus. Je kunt het in de winkel gewoon in een potje kopen, maar je kunt het ook zelf maken. En laat dat nu een stuk lekkerder zijn. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit in een pan de kokosolie. Voeg de wortel, peterselie, prei, augurken, bloemkool en zilveruitjes toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur staan en roer regelmatig.
  • Voeg daarna de suiker, azijn, kerriepoeder, mosterdpoeder en kurkuma toe. Roer goed.
  • Doe in een klein bekertje de maizena met water en roer. Schenk dit daarna in de pan en roer tot de groenten wat dikker worden.
  • Laat even afkoelen en doe de piccalilly in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.

Lees ook: Recept: Chinese garnalen in kerriesaus

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Monique van der Vloed | Beeld: Videostill