60 min.
4 pers.

Maak als eerste de boerenkoolstamppot klaar. Schil hiervoor de aardappelen en snijd deze in stukjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp samen met de melk door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de oven voor op 220 graden. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar af en laat 5 tot 10 minuten ontdooien. Vet de cakevorm in met boter. Maak van de plakjes bladerdeeg een vierkante lap (3×3 plakjes) en rol uit met een deegroller. Laat de lap zakken in de vorm en zorg ervoor dat er aan de zijkanten bladerdeeg overblijft. Vul de cakevorm voor de helft met stamppot en leg hier de rookworst op. Schep de rest van de stamppot eroverheen en dek af met de bladerdeeglap. Bak de boerenkoolcake in 20 minuten in de oven.

Bron: De bedenker van dit recept is Werner Drent,  die met dit recept wereldkampioen werd. Het komt uit zijn boek ‘4 seizoenen stamppot‘.


Pagina 2/2

Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 600 gram verse boerenkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • 100 ml melk
  • 9 plakjes bladerdeeg
  • cakevorm