Zo’n lekkere kipfilet heb je nog nooit gegeten!

Tuurlijk, je kunt een beetje zout en peper over je kipfilet strooien en het zo eten, maar je kunt ook eens een keer iets bijzonders van je kipfiletje maken! En dat hoeft niet eens heel ingewikkeld te zijn, deze kipfilet à la caprese is bijvoorbeeld heerlijk, ziet er mooi uit en is hartstikke simpel om te maken!

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi de kipfilets aan de boven- en onderkant met zout en peper. Verhit boter in een pan en bak de kipfilet hierin rondom bruin, zodat alle zijdes van de kipfilet zijn dichtgeschroeid. Haal de kip uit de pan en maak aan de bovenkant van de kipfilet inkepingen. Doe in de inkepingen een theelepel pesto. Snijd de tomaten en de mozzarella in dunne plakjes en halveer de plakjes. Stop de plakjes in de inkepingen van de kip samen met twee blaadjes basilicum. Leg de de kipfilets in een ovenschaal en garneer eventueel met kookroom en pesto. Doe 20 minuten in de oven. Controleer of de kip goed gaar is en serveer met aardappeltjes en groente. Eet smakelijk!

Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 1 a 2 tomaten
  • verse basilicum
  • groene pesto