Ingrediënten
  • 350 gram fusilli tricolori (of gewone fusilli)
  • 1 komkommer, geschild en in stukken
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram zwarte olijven, in stukjes
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 200 milliliter mayonaise (of yogonaise)
  • 100 milliliter Italiaanse dressing
  • 100 gram feta
Tjitske
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram fusilli tricolori (of gewone fusilli)
  • 1 komkommer, geschild en in stukken
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram zwarte olijven, in stukjes
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 200 milliliter mayonaise (of yogonaise)
  • 100 milliliter Italiaanse dressing
  • 100 gram feta

Hemels romige pastasalade

Is dit recept gezond? Niet per se. Is het lekker? Ja! De combinatie van pasta met groente en een lekkere, romige saus maakt deze pastasalade overheerlijk. En het hoeft niet altijd gezond te zijn, toch? Je kunt zelf variëren met de groente, maar deze combinatie is overheerlijk.

Lekker voor bij de barbecue.

  • Kook de pasta in licht gezouten water totdat het beetgaar is. Volg de verpakking op qua kooktijd.
  • Giet de pasta af in een vergiet en spoel het af met koud water.
  • Breng water aan de kook en kook de broccoliroosjes zo’n 2 minuten. Giet de broccoli af met ijskoud water en laat het staan.
  • Meng in een grote kom de mayonaise met de Italiaanse dressing totdat je een romig geheel hebt.
  • Voeg de pasta toe aan de dressing en meng goed. Zorg ervoor dat alles bedekt is met dressing.
  • Voeg alle groente en feta toe en meng weer totdat alles goed verdeeld is.
  • Bedek de schaal met folie of een deksel en zet de salade minstens een uur in de koelkast.
  • Serveer de romige pastasalade koud en geniet!

Lees ook: Koolhydraatarme pastasalade: gebruik deze groente in plaats van pasta!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: I Heart Recipes | Beeld: Videostill