06 juni 2018

Albert Heijn verkoopt nu mix voor kwarktaart met deze drank!

Dit drankje is hoogstwaarschijnlijk het populairste zomerdrankje aller tijden: Radler. Het biertje met weinig alcohol is lekker verfrissend op een warme zomerdag en dankzij het lage alcoholpercentage kun je er zorgeloos van genieten. Al helemaal nu er ook veel 0,0% varianten op de markt zijn is het het ideale drankje voor mensen die de Bob zijn. Je kunt nu ook op een andere manier van Radler genieten: in een kwarktaart.

Wie moet dit weten?

Radler

Radler wordt al jarenlang in Duitsland gedronken. Het bier werd daar gemengd met citroenlimonade om het bier te verdunnen. Meestal was de verhouding 1 op 1. De naam komt waarschijnlijk van het Duitse woord ‘Fahrradler’, wat fietser of wielrenner betekent. Het drankje werd veel gedronken door fietsers die aan verfrissing toe waren en geen zwaar bier wilden drinken.

Nederland

Het frisse biertje kwam in 2013 over de grens toen verschillende biermerken een eigen Radler op de markt brachten. Daarbij was Amstel het eerste merk met Radler, maar Grolsch, Bavaria, Warsteiner en Wieckse volgden al snel. Nu is de drank met gemiddeld 2 procent alcohol niet meer van de drankkaart en uit de supermarkt te denken.

Albert Heijn

Omdat Radler nu al jarenlang populair is haakt Albert Heijn in met iets nieuws in hun assortiment: een kant-en-klaar bakmix voor een kwarktaart met Radler. Heel slim natuurlijk, want kwarktaart en citroen zijn een ideale combinatie. Combineer het friszure van kwark en citroen en een zoete bodem met het bittere van bier en je hebt een ideale smaakcombinatie. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar deze taart en zullen hem ook zeker maken!

Lees ook: Multifunctioneel drankje Licor 43 is ook heerlijk door een frisse kipsalade

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Albert Heijn, Wikipedia | Beeld: Pexels, Kookfans fotocollage