Dit ingrediënt heb je vast al in huis!

We zijn gek op kooktips en trucjes uit grootmoeders grote boek. Zo heeft grootmoeder bijvoorbeeld een heel handige tip om vlees een stuk malser te maken. Geloof ons, als je dit geheime trucje eenmaal hebt toegepast bereid je je vlees nooit meer op een andere manier.

Rode wijn

Een lekker biefstukje of een steak, menig persoon is er gek op. Toch is het niet altijd even makkelijk om dit stukje vlees te bereiden. Laat je ‘m te lang in de pan garen? Dan is de kans op een taai lapje vlees groot. Gelukkig hebben we een trucje voor je, waardoor je stukje vlees nooit meer droog en taai smaakt. Pak de kurkentrekker er maar bij, want het enige dat je nodig hebt? Een flesje rode wijn!

Trucje vlees mals

Het is heel simpel: leg je stuk vlees in een schaal of bakje. Schenk de rode wijn over het vlees en zorg dat het vlees bijna ondergedompeld is in de wijn. Zet de schaal 30 minuten in de koelkast, zodat de wijn goed in het vlees kan trekken. Verhit vervolgens een pan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak het vlees aan beide kanten goed aan, leg op een bord en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees een aantal minuten rusten en serveer direct.

Ook handig: Stoofvlees garen: met deze slimme tip is het vlees veel sneller gaar

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LibelleTV | Beeld: Unsplash