Sanne
15 + 15 min min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 avocado's
  • 4 eieren
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 55 gram spekreepjes
  • 1 cherrytomaat, in vieren gedeeld
  • 1 takje verse basilicum, fijngehakt
  • Geraspte cheddarkaas
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt

Wat dacht je van bacon of cherrytomaatjes?

Avocado’s zijn heerlijk en met vele gerechten te combineren, zoals met een eitje bijvoorbeeld! En dan hebben we het niet over avocado door een gebakken eitje, maar een gebakken eitje ín de avocado. Een verrassend lekkere twist, helemaal als je er verschillende toppings aan toevoegt. Wij geven je alvast vier overheerlijke opties. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de avocado-eieren: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pitten. 
  • Leg de halve avocado’s op een bakplaat. 
  • Schep wat extra vruchtvlees uit de avocado’s, om een groter kuiltje te creëren.
  • Breek een ei in elke avocado en breng op smaak met peper en zout.
  • Bedek met toppings naar keuze. Bedek bijvoorbeeld een ei met bacon, een met cherrytomaatjes en een met cheddar. 
  • Zet de avocado-eieren gedurende 15 minuten in de oven, tot de dooier de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Bestrooi de avocado’s tot slot met verse kruiden naar smaak.
  • Genieten ervan!

Ook lekker: Recept: makkelijke avocado-kipsalade met pittig randje

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty