Ingrediënten
  • 1 avocado, in blokjes
  • 60 gram yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 35 gram rode ui, in blokjes gesneden
  • 55 gram selderij, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel jalapeño, in blokjes gesneden
  • 250 gram gekookte kip, fijngehakt
  • Sriracha saus, als topping, optioneel
  • Verse koriander, als topping, optioneel
Sanne
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 avocado, in blokjes
  • 60 gram yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 35 gram rode ui, in blokjes gesneden
  • 55 gram selderij, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel jalapeño, in blokjes gesneden
  • 250 gram gekookte kip, fijngehakt
  • Sriracha saus, als topping, optioneel
  • Verse koriander, als topping, optioneel

Heerlijk op een geroosterd broodje 

Avocado kun je op vele manieren eten. Het is bijvoorbeeld hartstikke lekker als lunch, op een broodje of cracker. Maar we kunnen het nog veel lekkerder maken, met deze avocado-kipsalade. De heerlijke kruiden, jalapeño’s en sriracha geven de salade een spicy twist.  Binnen tien minuten is de salade klaar en kun je er heerlijk van genieten. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de avocado-kipsalade:

  • Doe de avocado, yoghurt, limoensap, knoflookpoeder, zwarte peper en het zout in een middelgrote kom. 
  • Pureer de avocado samen met de overige ingrediënten tot de gewenste dikte.
  • Voeg vervolgens ui, selderij, jalapeño en kip toe aan het avocadomengsel. 
  • Roer het geheel gelijkmatig door om er een geheel van te maken. 
  • Serveer de avocado-kipsalade op een geroosterd broodje. 
  • Voeg naar snaak nog sriracha en koriander toe.
  • Smullen maar!

Lees ook: Chirurgen: ‘Gebruik geen mes om de pit van je avocado te verwijderen’

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty