Maayke

Dit is niet het antwoord dat we verwacht hadden

Tijdens deze koude herfst- en bijna winterdagen hebben we steeds vaker zin in een kop warme chocolademelk. Héérlijk is het, maar toch willen we het niet te vaak drinken want ja, erg gezond is het niet. Een bakje magere yoghurt eten is niet even bevredigend, maar wel veel gezonder. Of toch niet?

Het zal je misschien verbazen wat nu gezonder blijkt te zijn.

Magere yoghurt

De dag starten met een bakje magere yoghurt, het liefst gemixt met wat muesli of vers fruit, niets mis mee toch? Nee dat klopt, ongezond is het niet, maar als we het gaan vergelijken met een kop warme chocolademelk dan lijkt het bakje magere yoghurt ineens niet zo gezond meer. Dit komt doordat een bakje yoghurt van zo’n 250 gram wel tot 47 gram suiker kan bevatten. Dit staat ongeveer gelijk aan 12 (!) theelepels suikers.

Warme chocolademelk

En dan nu door naar de kop warme chocolademelk, want je zou zeggen dat je na het drinken van dit lekkere drankje genoeg gezondigd hebt voor de rest van de week… Niets blijkt minder waar, want in alleen een kop warme chocolademelk zit ongeveer 25 gram suiker, wat ongeveer de helft is van een bakje magere yoghurt. Daarnaast bevat dit drankje veel eiwitten en calcium. Toegegeven; als je op de calorieën wil letten dan is warme chocolademelk niet het meest verstandige drankje. Wanneer een flinke toef slagroom de kop siert, lopen de calorieën nog wat meer op, dus dat kun je beter vermijden. Maar af en toe een kopje chocomel kan dus prima!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels