Recept: appeltaart wentelteefjes

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 240 milliliter melk (halfvol of vol)
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snufje zout naar smaak
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 middelgrote appel (groen of rood)
  • 2 eetlepels boter
  • 8 plakken brood
  • Geschaafde amandelen en cashewnoten als garnering
  • Ahornsiroop als garnering
  • Poedersuiker als garnering
Maayke
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 240 milliliter melk (halfvol of vol)
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snufje zout naar smaak
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 middelgrote appel (groen of rood)
  • 2 eetlepels boter
  • 8 plakken brood
  • Geschaafde amandelen en cashewnoten als garnering
  • Ahornsiroop als garnering
  • Poedersuiker als garnering

Een lekker recept voor het weekend

Mmm.. wentelteefjes. We zijn er gek op, maar maken ze niet vaak. Te weinig, als je het ons vraagt. Tijd om daar verandering in te brengen en dit recept voor appeltaart wentelteefjes eens te proberen. Met dit recept maak je voor vier personen twee wentelteefjes per persoon. Makkelijk om te maken en nog lekkerder dan de traditionele wentelteefjes! Tijd om de keuken in te duiken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de wentelteefjes:

  • Klop de eieren, melk, kaneel, zout, vanille extract en bruine suiker samen in een middelgrote kom.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd ‘m in kleine blokjes. Voeg driekwart van de appelblokjes aan het eimengsel toe en meng door elkaar.
  • Bedek de sneetjes brood met het ei-appelmengsel.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat de boter smelten in de pan.
  • Bak het brood in de boter ongeveer 1 minuut aan elke kant (of tot ze mooi geroosterd en goudbruin van kleur zijn).
  • Serveer met de resterende geraspte appel, gemalen noten, een scheutje ahornsiroop en wat poedersuiker.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Roze Brandy pannenkoeken zonder kleurstof

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube