Ingrediënten
  • 1 heel brood naar keuze, ongesneden
  • 2 knoflooktenen
  • Olijfolie
  • 150 gram pizzasaus
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • Toppings naar keuze als:
  • Peperoni
  • Salami
  • Paprika
  • Champignons
  • Zwarte olijven
  • Verse tomaten
  • Basilicum
15 min.
4 - 6 pers.

Knoflookbrood + pizza = een hemelse combinatie

Wie dacht dat pizza alleen van pizzadeeg gemaakt kan worden, heeft het goed mis. In dit nieuwe recept leren we namelijk hoe we de smaakvolle knoflookbroden in kunnen zetten om de lekkerste pizza’s te maken. Nog een voordeel: ze zijn binnen 15 minuten al klaar! Wij zeggen: hup, aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Snijd het brood in dikke plakken van ongeveer 2 à 3 centimeter.
  • Verdeel de plakken op een bakplaat, snijd de knoflooktenen doormidden en smeer de bovenzijde van het brood in met de knoflook. Sprenkel vervolgens nog wat olijfolie over de broden.
  • Zet het brood kort in de oven tot het licht getoast is, ongeveer 4 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de plakken brood kort afkoelen.
  • Verdeel over iedere plak een eetlepel pizzasaus en smeer met de lepel goed uit.
  • Strooi de geraspte mozzarella over de saus.
  • Beleg nu ieder knoflookbrood-pizza met een topping naar keuze.
  • Zet de bakplaat opnieuw in de oven en bak de knoflookbrood-pizza’s 8 tot 12 minuten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Pizza met Boursin en zalm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 1 heel brood naar keuze, ongesneden
  • 2 knoflooktenen
  • Olijfolie
  • 150 gram pizzasaus
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • Toppings naar keuze als:
  • Peperoni
  • Salami
  • Paprika
  • Champignons
  • Zwarte olijven
  • Verse tomaten
  • Basilicum