De keuze uit verschillende toppings is eindeloos

Liefhebbers van hartig eten grijpen in de vroege ochtend niet gauw naar een bak vruchtenyoghurt of zoete havermout. Zonde, aangezien dit ontzettend gezonde ontbijtjes zijn. Goed nieuws voor deze hartige eters: een bak met hartige yoghurt is de ontbijttrend van het moment. Durf jij het aan? 

Alles behalve granola

Een bakje yoghurt met granola en fruit: we kennen het inmiddels wel. In veel Westerse landen is yoghurt met een zoete topping de norm, terwijl in veel Aziatische landen yoghurt juist wordt afgetopt met hartige ingrediënten. Denk maar eens aan Indiase curry met yoghurt of een hartige yoghurtdip bij een kruidig naanbrood.

Ontbijttrend van het moment

Geen gek idee dus, die hartige topping. Om die ontbijttrend van het moment voort te zetten in je dagelijkse voedingspatroon start je iedere dag met een bak (Griekse) yoghurt. Je topt ‘m af met verse kruiden, zaden, groentes en noten.

Verschillende combinaties

Er zijn een aantal verschillende ingrediënten die in een salade of op een broodje goed met elkaar matchen. Goed nieuws: deze combinaties gebruik je ook gemakkelijk als topping op je bakje yoghurt. Wij zetten een aantal variaties voor je op een rij:

  • Geroosterde pompoen, chilivlokken, limoensap en verse koriander.
  • Cherrytomaten, groene pesto, pijnboompitten en verse basilicum.
  • Geroosterde biet, stukjes walnoot, verse munt en avocado.
  • Zalm, komkommer en dille.

Lees ook: Harvard voedingsdeskundige deelt waarmee hij altijd ontbijt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash