Ingrediënten
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 6 appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
  • Sap van een halve citroen
  • 50 gram bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
15 min.
5 pers.

Gebakken appeltjes waren nog nooit zo lekker

Soms moet je de gekste dingen proberen, om tot de lekkerste recepten te komen. Dit recept hoort zeker tot de categorie gekste recepten. Wie had spek en gebakken appeltjes nou samen bedacht? Wij absoluut niet, maar we kunnen je vertellen dat deze combinatie goud waard is. Wij gaan dit voortaan veel vaker doen!

Wat moet je doen?

  • Bak het spek uit totdat het lekker knapperig is. Eet het spek apart, maar laat het vet in de pan.
  • Voeg aan het vet de appels, bruine suiker, kaneel, gember, nootmuskaat toe. Schep het goed om, zodat alle appels onder het spekvet zitten. Bak ze voor zo’n 5 tot 10 minuten.
  • Doe het citroensap over de appels en serveer ze met een beetje zout en een crackertje.

Lees ook: Perfect voor bij de barbecue: romige aardappelsalade

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish

Ingrediënten
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 6 appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
  • Sap van een halve citroen
  • 50 gram bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel nootmuskaat