Dit is heel belangrijk met warm weer!

Toegegeven, die zomerse temperaturen zijn heerlijk. Toch moet je er ook een beetje bij nadenken, want zorg vooral dat je genoeg drinkt. Je verliest veel vocht met dit weer en dat kan heel gevaarlijk zijn. Om alles zo goed mogelijk te regelen in je lichaam, kun je het beste ook de volgende voedselsoorten eten. Ze helpen je een handje. 

En dat is absoluut geen straf.

Zout

Zout wordt door ons allen vaak als de boosdoener gezien, maar met warm weer kan het geen kwaad om een beetje extra te eten. Als het wat warmer wordt, dan verliest je lichaam namelijk veel zout. Voor de optimale vochthuishouding in je lichaam is het echter essentieel dat je voldoende zout in je hebt. Wil je je lichaam even een zetje geven? Meng dan het sap van een halve citroen met een halve theelepel zout en een eetlepel honing door elkaar. Dit houdt je water- en zoutpeil op niveau.

Salade

Doe jezelf geen geweld aan en ga niet uitgebreid koken. Je zult het te warm krijgen en ook je huis koelt minder makkelijk af. Kies daarom liever voor een goedgevulde salade. Zo hou je jezelf en je huis lekker koel. Trouwens, wist je dat sla een van de meest hydraterende groenten is? Goed om te weten met dit warme weer, toch?

Havermout

Havermout neemt veel vocht op tijdens het kookproces. Je voelt al waar we heen gaan, hè? Doordat er veel vocht opgenomen wordt, zit er ook automatisch veel vocht in dit ontbijtje. Ideaal dus om de dag mee te beginnen. Je krijgt energie en vocht in een.

Fruit

Ook fruit is een essentieel onderdeel bij zomerse temperaturen. Ook dit voedselsoort bevat veel water en daardoor is het perfect om je vochtpeil op niveau te houden. Je wilt immers niet uitdrogen.

Lees ook: Heb jij ook geen honger met dit warme weer? Dit is de reden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pexels