De sterke geur van uien verwijder je binnen een paar seconden met deze gekke truc

We kennen het allemaal, na het snijden van uien ruiken onze handen niet bepaald fris meer. Soms ruik je zelfs de sterke geur de volgende dag nog aan je vingers. En al was je je handen een aantal keer na het snijden van de uien, de geur krijg je er nu eenmaal niet gemakkelijk af met wat water en zeep.

Voor deze gekke truc heb je slechts één item uit de keukenlade nodig.

Uien

Geen dure middeltjes of een bloemige zeepgeur die je gaat verlossen van die sterke uiengeur. Het enige dat je namelijk nodig hebt om van de geur af te komen is door een lepel te gebruiken. Ja, echt! Aan een lepel en wat water heb je meer dan genoeg om snel en gemakkelijk van deze lucht af te komen. Wrijf na het snijden van de uien met je handen een minuut lang over een roestvrijstalen oppervlak (zoals een lepel) onder een koude, stromende kraan. De kenmerkende uiengeur wordt veroorzaakt door zwavelmoleculen. Het chroom in het roestvrijstalen oppervlak zorgt ervoor dat de sterke geur wordt geneutraliseerd. Zo simpel kan het dus zijn!

Andere opties

Natuurlijk zijn er ook nog andere opties om van de uiengeur op je handen af te komen. Naast de truc met de roestvrijstalen lepel, kan ook tandpasta, citroen en (zee)zout helpen om van de geur op je handen af te komen. Knijp een klodder tandpasta op je handpalm en wrijf je handen goed samen. Spoel vervolgens de tandpasta af met wat lauwwarm water. Ditzelfde kun je ook toepassen met versgeperst citroensap of met wat (zee)zout.

Bekijk hieronder de video met de volledige instructies:

Lees ook: Dit is waarom je na het koffiedrinken naar de wc moet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: WikiHow, YouTube | Beeld: videostill