Aardappels bewaar je waarschijnlijk verkeerd. Dit is hoe het wel moet!

Maayke

Aardappels bewaar je op deze manier

Bewaar aardappels op deze manier en ze gaan maandenlang mee!

Aardappels bewaren

Om te beginnen is de manier waarop je je piepers bewaart erg belangrijk om uitlopers te voorkomen. Een bak, een open kom of een papieren zak is daarom de beste manier om aardappels in te bewaren. Zo geef je de aardappelen de mogelijkheid om te kunnen ademen. In een afgesloten plastic zak (zoals je ze in de winkel koopt) of in een bak met deksel, komt er niet genoeg zuurstof bij en is de kans op uitlopers aanzienlijk groter.

Ethyleen

Heb je een goede vaste opbergplek voor je aardappelen, in bijvoorbeeld de kelder of bijkeuken en bewaar je ze hier samen met andere groenten- en fruitsoorten als appels en uien? Dan doe je ook hier je aardappelen geen plezier. Snel rijpende groente- en fruitsoorten zoals bananen, appels, uien of tomaten laten een stof genaamd ethyleen vrij. Deze stof zorgt ervoor dat aardappelen sneller uitlopen. Je kan ze voortaan dus beter gescheiden van elkaar bewaren.

Beste bewaarplek

Nu we je hebben verteld wat er allemaal fout kan gaan als het gaat om een bewaarplek voor je aardappelen, dan nu de plek waar je ze wél het beste kunt bewaren. Dit is namelijk op een droge, koele plek zoals ergens in de (bij)keuken, in de kelder of in de garage. Met name de temperatuur in deze ruimten is erg belangrijk. Een plek waarbij de temperatuur kouder is dan de gemiddelde kamertemperatuur en warmer is dan de temperatuur in de koelkast is perfect. Ook een donkere ruimte waar niet of geen zonlicht naar binnen komt is het beste voor aardappelen.

Lees ook: Zijn de uitlopers van aardappelen gezond of ongezond? Dit is het antwoord

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!  

Bron: Elle Eten | Beeld: Max Pixel