30 min.
6 pers.

Deze gevulde croissants smaken naar appeltaart!

Nu we veel thuiszitten krijgen we steeds meer de neiging om een middag in de keuken te staan en heerlijke baksels te bereiden. Ook voor de kinderen kan bakken voor het nodige vermaak zorgen. Duik daarom de keuken maar in om deze heerlijke appel-karamelcroissants te maken. Niet alleen de kinderen, maar ook jij zal smullen van deze lekkere gevulde croissantjes.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de appel-karamelcroissants:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in 6 smalle parten.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd de croissants volgens de stippellijn uit.
  • Leg op het brede gedeelte van het driehoekige deeg een stuk appel.
  • Leg hier bovenop een soft karamel fudge snoepje en rol het deeg op.
  • Verdeel de croissants op de bakplaat.
  • Smelt de roomboter in de magnetron en smeer uit over de bovenzijde van de croissants.
  • Bestrooi de croissants met wat kristalsuiker en een snufje kaneel.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes 20 minuten goudbruin.
  • Laat na het bakken korte tijd afkoelen.
  • Enjoy!

Ook lekker: Lotus Speculoos-cheesecaketoetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 1 blik croissantdeeg (6 croissants)
  • 1 groene appel
  • 6 losse soft karamel fudge snoepjes
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel