Het blijkt dat wasmiddel buiten de wasruimte best handig kan zijn

Wasmiddel gebruiken we uiteraard voor het wassen van kleding. Logisch dat we wasmiddel daarom op de plek bewaren waar we dit het meest gebruiken, bij de wasmachine. Maar het kan geen kwaad om ook eens een extra fles wasmiddel in je gootsteenkastje te bewaren. Wat blijkt namelijk, er zijn zes momenten waarop wasmiddel goed van pas kan komen in de keuken! Hier zijn zes redenen waarom je wasmiddel in je keukenkastje kunt bewaren.

1. Je kunt wasmiddel gebruiken als handzeep

Is de handzeep net op en ben je vergeten om het op je boodschappenlijstje te zetten? Dan biedt wasmiddel de uitkomst. Een mix van wasmiddel en water kan namelijk als goed alternatief voor handzeep dienen. Vul de hele fles handzeep met een deel wasmiddel en een deel water, schud het mengsel voorzichtig door elkaar en klaar ben je!

2. Maak een extra sterke handreiniger

Heb je hardnekkig vuil aan je handen dat er met veel moeite afgaat? Denk aan zwart smeer van het werken aan de auto of fiets of verfresten. Gebruik dan eens een mengsel van een theelepel wasmiddel en een theelepel plantaardige olie. Al het vuil aan je handen verdwijnt als sneeuw voor de zon.

3. Je kunt er een allesreiniger van maken

Meng 2 eetlepels wasmiddel per liter water en gebruik de oplossing om overal in je keuken vet en vuil te bestrijden. Voeg dit mengsel bijvoorbeeld toe aan een handige spuitflacon en je kan je zelfgemaakte allesreiniger dagelijks gebruiken voor allerlei oppervlakken in huis. Daarnaast geeft het wasmiddel ook een aangename geur af, dus je huis zal ook nog een geurig ruiken na een grote schoonmaakbeurt.

Lees op de volgende pagina waar vloeibaar wasmiddel nog meer voor gebruikt kan worden in de keuken.

Pagina 1/2