20 min.
6-8 pers.

Een heerlijke snack mét fruit

Appel en kaneel(suiker) is een klassieke combinatie die het altijd goed doet. Deze keer maken we er kleine pancakes van, die ontzettend lekker zijn als snack bij de borrel of snel tussendoortje. Binnen de kortste keren kun je genieten van deze heerlijke appel-kaneelsuiker pancakes, want de bereidingstijd is kort. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de appel-kaneelsuiker pancakes: 

  • Maak pancakes beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Liever geen beslag uit een pakje? Je kunt het ook zelf maken. Tip: voor een extra kaneelsmaak, meng extra kaneel naar smaak door het pancakes beslag.
  • Haal het klokhuis uit de appelschijfjes.
  • Leg de appelschijfjes in het pancakes beslag, totdat ze volledig bedekt zijn.
  • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en vet in met kookspray of boter.
  • Werk in porties, leg een aantal appelschijfjes in de pan nadat ze zijn bedekt met het beslag en bak als een normale pancake. Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant. Herhaal dit met alle appelschijfjes.
  • Leg de appel-kaneelsuiker pancakes in een kom met kaneelsuiker en bedek volledig terwijl ze nog warm zijn.
  • Serveer met ahornsiroop.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: gezonde pancakes met pure chocolade en aardbeien

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 4 appels naar keuze, in schijfjes (indien gewenst geschild)
  • 1 pak pannenkoekenbeslag naar keuze
  • Bakspray of boter, voor in de pan
  • 90 gram kaneelsuiker
  • Ahornsiroop, om te dippen