Ingrediënten
  • 300 gram chocoladepudding
  • 120 gram meel
  • 2 volle eetlepels cacaopoeder
  • 140 gram roomboter, ongezouten
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • Snuf baking soda
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram pure chocolade
  • 4 Kinder Bueno repen + 2 repen om te garneren
  • 200 gram Mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram Nutella
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 zakje (8 gram) Klop-fix
16 november 2018
40 min.
12 pers.

Lekker voor het weekend!

Voor Kinder Bueno mag je ons ’s nachts wakker maken. Vooral als het gaat om snacks waar Kinder Bueno inzit, zijn we er als de kippen bij. Zo aten we laatst deze heerlijke cupcakes met Kinder Bueno. Alsof je een hapje van een hemel binnenkrijgt.

Een feestje voor je smaakpapillen

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes.
  • Snijd de boter in stukjes en doe in een kom.
  • Voeg de suiker toe en klop met een handmixer tot een romig geheel.
  • Voeg één ei toe en mix tot het een egaal mengsel wordt. Herhaal voor de overige 2 eieren.
  • Doe de vanillesuiker in de kom en roer even door.
  • Voeg de chocoladepudding toe en roer door het beslag.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat even afkoelen. Roer daarna door het beslag.
  • Doe het meel, cacaopoeder, bakpoeder en de baking soda in een kom en roer door.
  • Voeg het meel toe aan het beslag en klop net zo lang tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes 20 minuten.
  • Maak ondertussen de botercrème.
  • Prak 4 Kinder Bueno-repen in kleine stukjes.
  • Doe de Kinder Bueno, mascarpone en Nutella in een kom en roer tot een geheel.
  • Doe de slagroom en Klop-fix in een kom en klop tot pieken.
  • Roer de slagrom door het Buenomengsel.
  • Doe het Buenomengsel in een spuitzak en verdeel over de cakejes.
  • Breek de 2 overige Kinder Bueno in stukjes en verdeel over de cupcakes.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept van Gordon Ramsay: paella met kip en chorizo

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: KuQui | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 300 gram chocoladepudding
  • 120 gram meel
  • 2 volle eetlepels cacaopoeder
  • 140 gram roomboter, ongezouten
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • Snuf baking soda
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram pure chocolade
  • 4 Kinder Bueno repen + 2 repen om te garneren
  • 200 gram Mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram Nutella
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 zakje (8 gram) Klop-fix