Hanna Mellema
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram boter
  • 50 milliliter melk
  • Zout en peper
  • 150 gram spekblokjes
  • 400 gram boerenkool
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik Dole Tropical Gold Ananasschijven (227 gram)

Voeg een beetje ‘wow’ toe aan je stamppot boerenkool

Dole Sunshine Company, bekend van het (ingeblikte) fruit, heeft onderzoek gedaan naar hoe open-minded Nederlanders eigenlijk zijn als het gaat om eten. En wat blijkt? De helft van de mensen zegt ‘ja’ tegen een van de meest controversiële combinaties: fruit in hartige gerechten. Sterker nog: maar liefst 45% van de respondenten staat ervoor open om ananas toe te voegen aan het meest iconische Hollandse gerecht, boerenkoolstamppot! Hoog tijd om dat eens uit te proberen.

Recept: Stamppot met rookworst en gegrilde ananas

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook deze in een pan met water voor ongeveer 15-20 minuten totdat ze zacht zijn. Giet af en zet aan de kant met een deksel op de pan.
  • Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een ruime koekenpan, en bak hierin de spekblokjes en ui totdat ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de boerenkool samen met een scheutje water toe aan de pan met spekblokjes. Doe een deksel op de pan, zet het vuur uit, en laat de boerenkool garen in de warmte.
  • Zet de pan met aardappelen opnieuw op laag vuur. Doe hier de melk en boter bij, en stamp dit door de aardappelen. Breng op smaak met wat zout en peper. Meng de boerenkool en spekjes door de aardappelpuree, en houd warm op het lage vuur.
  • Bereid de rookworst volgens de verpakking. Grill de Dole ananasschijven aan één kant totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.
  • Verdeel de stamppot over borden, leg de rookworst aan de rand, en garneer met de gegrilde ananas.
  • Eet smakelijk!

Dole ananas

Dole lanceerde onlangs een vernieuwd assortiment, en daagt daarom Nederland uit om een beetje ‘WOW’ toe te voegen aan traditionele gerechten. De Dole Tropical Gold Ananas en de Tropical Fruit Mix zitten nu in een nieuw jasje, maar hebben nog altijd de vertrouwde kwaliteit.  Naast de traditionele schijven en stukjes lanceert Dole nu ook een nieuwe versie met kleine stukjes die extra handig zijn voor bepaalde gerechten en als topping. Ideaal!

Isabelle Spindler, General Manager van Dole Sunshine Company Europe, vertelt: “We dagen Nederlandse fijnproevers uit om anders na te denken over ananas in blik. Boerenkoolstamppot is een begrip in Nederland en we kunnen niet wachten om te horen hoe het land reageert op deze nieuwe serveertip.” Ga jij dit recept uitproberen?

Lees ook: De Vegetarische Slager introduceert de vegan ‘Cordon Blij’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron & Beeld: Dole