01 mei 2017

Deze American pancakes zijn echt heerlijk!

Pannenkoeken: een veelzijdig gerecht dat je zowel hartig als zoet kunt eten. Ook is het zo’n fijne maaltijd omdat je pannenkoeken evenzeer als ontbijt, lunch of diner kunt verorberen. De pannenkoek zoals we ‘m in Nederland kennen is heerlijk, maar deze American pancakes mogen er ook zijn!

Iedere pannenkoekliefhebber heeft vast weleens een paar American pancakes weggewerkt. Er zijn tal van recepten te vinden voor American pancakes. Voor degenen die door de bomen het bos niet meer kunnen zien, hebben we het traditionele American pancakes recept voor je neergepend.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 200 gram bloem
  • Snuf bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 300 milliliter melk
  • 45 milliliter gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • Snuf zout

Wat moet je doen?

  1. Doe de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom.
  2. Voeg het ei toe aan de melk en klop dit tot een geheel met een garde
  3. Schenk de melk en de boter bij de bloem en mix dit tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  4. Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan, voordat je het beslag in de pan doet.
  5. Schep een beetje beslag in de pan, zodat je kleine pannenkoekjes bakt. Bak beide kanten van de pannenkoek tot ze lichtbruin zijn.
  6. Serveer de pannenkoeken met stroop.

Wil je nog luchtigere pannenkoeken bakken? Probeer dan eens deze soufflé pannenkoeken!

Bron: Grace and Good Eats | Beeld: Pexels