Sabine

Probeer deze methodes eens als een royale hoeveelheid afwasmiddel geen soelaas biedt

Tegenwoordig blenden we niet alleen fruit in onze blender, maar ook groenten, noten, zaten en melkproducten pulseren we enthousiast in het keukenhulpje. Geen wonder dat je blender op den duur wat muffig ruikt. Gelukkig valt daar makkelijk wat aan te doen.

Baking soda en azijn

De meeste plastic blenders of blenderflessen zijn gemaakt van BPA-plastic. Deze plasticsoort is een ster in het vasthouden van geuren. Als de blender niet regelmatig (op de juiste manier) wordt schoongemaakt, gaat de blender muf ruiken. Je kunt van de muffe geur afkomen door de blender of de blenderfles schoon te maken met een mengsel van azijn en baking soda. Vul de blender met dit mengsel en laat het ’s nachts staan. Spoel ’s ochtends de blender uit en maak ‘m schoon zoals je normaal ook zou doen.

Vanille-extract

Heb je geen baking soda en azijn in huis, maar wel vanille-extract? Mooi, ook dat kun je gebruiken om nare geurtjes uit je blender te verwijderen. Druppel wat water op een stuk krantenpapier en druppel daarna wat vanille-extract op het krantenpapier. Verfrommel het papier en stop het in de blender. Plaats de deksel op de blender en laat het vanille-extract 24 uur z’n werk doen. Verwijder daarna het stukje papier en spoel de blender om. Droog daarna goed af.

Koffiedik

Net een bakkie pleur gezet? Gooi het koffiedik dan niet meteen weg, maar doe het in de blender en sluit af met de deksel. Laat het een nacht staan en verwijder daarna het koffiedik. Spoel resterend koffiedik weg en droog de blender daarna goed af.

Lees ook: 10x deze recepten kun je gewoon in je blender bereiden

Dit artikel nog een keer lezen? Bewaar het op Pinterest!

Bron: Mr Right | Beeld: Pexels