Ingrediënten
  • 2 plakken bacon of spek, in stukjes gesneden
  • 680 gram aardappelpuree
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 1 blok cheddarkaas, in kleine blokjes
  • 65 gram bloem
  • 2 eieren, geklopt
  • 60 gram panko
  • Olie om te frituren
20 min.
8 pers.

Een heerlijk bijgerecht

Vandaag de dag is de Hollandse bitterbal niet meer de enige bitterbalsoort die we onze gasten kunnen voorschotelen. Je kunt tig andere soorten in de supermarkt scoren, maar je kunt ook zelf een lekkere bitterbal in elkaar draaien. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze aardappelpuree kaasbitterballen mét bacon.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Bak de spekstukjes knapperig in een koekenpan en zet daarna opzij. 
  • Doe olie in een grote pan of frituurpan en verhit de olie terwijl je de balletjes vormt.
  • Doe de aardappelpuree in een kom samen met de geraspte mozzarella en bacon. Meng de ingrediënten goed.
  • Bestuif je handen met wat bloem en haal een eetlepel aardappelpuree uit de kom. Vorm hier een balletje van, druk daarna plat en leg een blokje cheddarkaas in het midden. Maak daarna opnieuw een balletje en zorg dat de kaas goed bedekt is met aardappelpuree. Herhaal deze stap tot de aardappelpuree op is.
  • Doe bloem, panko en het ei in aparte kommetjes.
  • Haal de aardappelballetjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko.
  • Frituur daarna de balletjes tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten. 
  • Laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier en serveer met een saus naar keuze.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: mac and cheese met bacon

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Gimme Delicous | Beeld: Videostill Gimme Delicious 

Ingrediënten
  • 2 plakken bacon of spek, in stukjes gesneden
  • 680 gram aardappelpuree
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 1 blok cheddarkaas, in kleine blokjes
  • 65 gram bloem
  • 2 eieren, geklopt
  • 60 gram panko
  • Olie om te frituren