Ingrediënten
  • 500 gram campanelle pasta
  • 340 gram bacon, gesneden
  • 1 zoete ui, gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blik (400 gram) gepelde tomaten
  • 500 milliliter melk
  • 250 gram cheddar, geraspt
  • 2 handjes rucola
35 min.
4 pers.

De knapperige, zoute bacon maakt deze romige en kazige mac and cheese helemaal af

Pasta en kaas gaan hand in hand. Mac and cheese is dan ook een van onze favoriete recepten. Het is makkelijk te maken, het staat binnen no time op tafel én het gaat recht naar ons hart. Maak de mac and cheese helemaal af met knapperige bacon en peperige rucola. Heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Zo ga je te werk:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Strooi het spek in de pan. Kook tot de stukjes goudbruin en knapperig zijn, zo’n 5 tot 6 minuten.
  • Leg de bacon op een bord. Kook nu de ui in de pan tot de stukjes zacht zijn. Zo’n 4 tot 5 minuten.
  • Voeg de bloem toe en kook nog ongeveer 2 minuten. Voeg de tomaten en melk toe en klop tot het geheel begint te koken.
  • Vervolgens voeg je de cheddarkaas toe aan de pan en roer tot het gesmolten is.
  • Voeg de bacon, pasta en rucola toe. Roer dit goed door. Serveer onmiddellijk.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Uienringen met bacon-roomkaasvulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 500 gram campanelle pasta
  • 340 gram bacon, gesneden
  • 1 zoete ui, gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blik (400 gram) gepelde tomaten
  • 500 milliliter melk
  • 250 gram cheddar, geraspt
  • 2 handjes rucola