Sabine

Een sommelier geeft zijn mening over een aantal supermarktwijnen

Voor een wijn in de supermarkt geven we vaak niet meer uit dan tien euro. Of dat betekent dat je wijn nooit van écht goede kwaliteit zal zijn? Dat valt gelukkig mee. Maar welke supermarktwijn kun je het beste kopen voor de feestdagen?

Tips

Wil je het liefst de beste wijnen uit de supermarkt uit de schappen plukken voor kerst en oud en nieuw? Dan heeft sommelier Job Seuren nog wel wat tips voor je. En die Job, die weet wel waar hij het over heeft. Zo werkte hij als sommelier onder andere voor befaamde restaurants Solo in Gorinchem en Librije in Zwolle.

Spendeer sowieso 5 euro

In de supermarkt zijn zat wijnen verkrijgbaar voor minder dan 5 euro, maar daar kun je volgens Seuren beter niet aan beginnen. “Het vervoer en de verpakking van de wijn kost al 3,50 euro per fles. Je kunt je dan afvragen wat voor wijn je krijgt als je 4,00 euro in de supermarkt betaalt”, vertelt hij aan Metro.

Biologisch

De voorkeur van Seuren gaat uit naar biologische wijnen, die tegenwoordig ook goed verkrijgbaar zijn in de supermarkt. “De biologische wijnboeren werken bewuster en zijn ook bewuster bezig met de smaak.” De sommelier legt uit dat deze boeren niet werken met bestrijdingsmiddelen en stikstof. “Daardoor laat je de natuur haar gang gaan en krijg je leven in de wijn.”

Biologisch en meer dan vijf euro spenderen, we snappen het. Maar daar voldoen nog tig wijnen aan. Gelukkig is Seuren de beroerdste niet en deelt hij ook een lijst met zijn favoriete wijnen.

Lees ook: Trucje om taart aan te snijden met wijnglazen gaat viraal

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash, Allen Gong